Запек, колит, затлъстяване - чести последици от нездравословното хранене

Храносмилателната система е чувствителна и се влияе както от вътрешни, така и от външни фактори. Мазните и пържени храни, газираните напитки и алкохолът оказват отрицателно въздействие на храносмилателната система. Напрежението и стресът допълнително вредят на здравето на организма и особено на процесите на храносмилане. Те са честа причина за болките в корема, киселините, колита и запека. 

ПОМОГНИ СИ С ЕСТЕСТВЕНИ ПРОДУКТИ!

Използвай хранителната добавка Колон Стим, защото тя спомага за поддържане на нормалните процеси на храносмилателна система, стимулира перисталтиката на червата, прави съдържимото в тях по-меко и изхождането при запек става по-леко. Освен това фибрите в Колон Стим изчистват червата от шлаки и токсини и чувството на освобождаване и лекота отново се връща. 

ТРИ УНИКАЛНИ СЪСТАВКИ

Колон Стим съдържа балансирана комбинация от фибри, пребиотици и пробиотици, които оказват комплексна грижа за здравето на червата

ФИБРИТЕ

В забързаното ежедневие често прибягваме към полуфабрикати и по-рядко към зеленчуци и плодове, които обогатяват диетата ни с така необходимите за здравето на червата фибри. Пулверизираната семенна обвивка от бял живовляк (Plantago ovata) e богат източник на фибри. Продуктът е обогатен и с ябълкови фибри. Натуралните фибри приети с вода, набъбват в стомаха и увеличават своя обем. Те спомагат за придвижване на съдържимото, а нежните власинки стимулират перисталтиката на червата. Почистват стените на червата от полепналите шлаки. Имат способността да прихващат излишните мазнини и въглехидрати и да ги извеждат навън. Фибрите са полезни за прием при:

  • Запек
  • Колит
  • Наднормено тегло
  • Повишени нива на „лош” холестерол и кръвна захар

ПРЕБИОТИЦИТЕ

Инулинът от цикория е известен пребиотик, който спомага за здравето на червата, развитието на полезни бактерии в тях и за поддържане на нормално тегло.

Пчела кацнала върху цикория

ПРОБИОТИЦИТЕ 

Lactobacillus rhamnosus GG е пробиотик, представляващ микрокапсулирана форма на живи култури, която осигурява по-голяма преживяемост на бактериите в стомашно-чревния тракт, нормално населява здравите черва.