Проблеми с перисталтиката и натрупването на токсини в червата

Едни от най-разпространените проблеми на съвременните хора​

Забързаното ни ежедневие не дава много възможности за спокойно и здравословно хранене. Храносмилането се нарушава, появява се чувство на тежест, често и нарушената проходимост, която може да доведе не само до запек, но и до разстройство. Недобре смляната храна преминава бързо през червата, хранителните субстанции не се усвояват пълноценно, а това влияе върху здравето не само на червата, а и на целия организъм.

Предпоставки за отлагането на токсини в червата и запек

Нездравословните храни и напитки, както и консерванти са обект на обширни статии в много издания. Тяхното негативно въздействие обаче не е по-малко от това на бързото хранене и недобре сдъвканата храна. Бързото дъвкане не позволява на храната да се смеси с достатъчно количество ензими от слюнката, така храната  достига до стомаха недобре смляна и храносмилателните процеси се затрудняват. 

Шлаките вече са проблем за млади и възрастни

Основна причина за лошото храносмилане са тежкосмилаемите белтъчини. Недостатъчно сдъвканото червено месо  преминава от стомаха в тънкото черво във вид на малки парченца. Редките случаи нямат сериозни последици, но ако редовно допускаме тази грешка, малките парченца месо разлагащи се в топлата среда на храносмилателната система ще се покрият с лепкава слуз. Храносмилателните процеси ще се забавят и храната ще остане в тънкото червото по-дълго отколкото трябва, ще стане по-суха и твърда и може да залепне по стените на червото. Шлаките са източник на токсини, те блокират лумена на червото и затрудняват усвояването на полезните хранителни вещества от храната. В такава нездравословна среда се създават условия и за развитие на различни паразити.

Как да се предпазим от шлаките и токсините в червата

Почти всички плодове и зеленчуци са полезни за здравето на червата, както и зехтинът. Често обаче не ги приемаме в достатъчни количества, затова е добре да обогатим ежедневната си диета с натурални продукти, включващи синбиотичното действие на фибри, пребиотици и пробиотици.

Колон Стим – Отличен синбиотик!

Модерната хранителна добавка съчетава полезното действие на трите основни съставки за здравето на червата. Не съдържа консерванти, оцветители и овкусители. Може да бъде приемана и от вегетарианци.

  • Колон Стим по натурален начин спомага за регулиране на чревната перисталтика и редовното изхождане.
  • Помага при колит, синдром на дразнимото дебело черво и запек.
  • Спомага за изчистване на шлаките от червата.
  • Съчетаването на пробиотици с пребиотици създава условия за здравословно бактериално равновесие в червата и пречистват от токсини.
Колон Стим шише трансп
Лъжица с колон стим
Колон Стим разтвор